Courgettesoep
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- rasp de kaas
- snijd de courgette in kleine blokjes
- verhit de olie in een pan
- fruit de courgette zachtjes glazig
- voeg de bouillon toe en kook de soep in circa 15 minuten zachtjes gaar
- klop het ei los met de verse kruiden en kaas
- roer enkele lepels hete soep door het eimengsel en voeg dit dan al roerend aan de soep toe
- warm de soep nog even door, maar laat hem niet meer aan de kook komen
- Tip: U kunt in plaats van Pecorino-kaas een zelfde hoeveelheid Parmezaanse kaas gebruiken.
Ingredienten voor 4 personen
- naar smaak zout
- naar smaak peper
- 7.5 deciliter kippenbouillon
- 1 stuk(s) courgette
- 30 gram kaas (Pecorino)
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) verse basilicum
- 1 stuk(s) ei
- 1 eetlepel(s) verse peterselie