Courgettesoep

hoofdgerecht voor 4 personen

  • rasp de kaas
  • snijd de courgette in kleine blokjes
  • verhit de olie in een pan
  • fruit de courgette zachtjes glazig
  • voeg de bouillon toe en kook de soep in circa 15 minuten zachtjes gaar
  • klop het ei los met de verse kruiden en kaas
  • roer enkele lepels hete soep door het eimengsel en voeg dit dan al roerend aan de soep toe
  • warm de soep nog even door, maar laat hem niet meer aan de kook komen

  • Tip: U kunt in plaats van Pecorino-kaas een zelfde hoeveelheid Parmezaanse kaas gebruiken.

  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • 7.5 deciliter kippenbouillon
  • 1 stuk(s) courgette
  • 30 gram kaas (Pecorino)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) verse basilicum
  • 1 stuk(s) ei
  • 1 eetlepel(s) verse peterselie