Groentesoep met pesto
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes
- pel en snipper de ui
- verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan
- bak de tomaatstukjes met vocht even mee
- voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe
- kook de soep in circa 20 minuten zachtjes gaar
- stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer
- deze ingredienten in de keukenmachine
- roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor
- roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep (u kunt de resterende pesto in de koelkast enkele weken bewaren)
- lekker met stokbrood
Ingredienten voor 4 personen
- 1 liter(s) vlees-bouillon
- 400 gram gepelde tomaat
- 100 gram courgette
- 100 gram witte bonen
- 100 gram bloemkool
- 100 gram kaas (Parmezaan)
- 1 deciliter olijfolie
- 100 gram verse sperziebonen
- 50 gram champignons
- 50 gram rijst
- 50 gram doperwten (diepvries)
- 25 gram basilicum (gedroogd)
- 25 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) aardappelen
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) teentje knoflook