Groentesoep met pesto

hoofdgerecht voor 4 personen

  • maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes
  • pel en snipper de ui
  • verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan
  • bak de tomaatstukjes met vocht even mee
  • voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe
  • kook de soep in circa 20 minuten zachtjes gaar
  • stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer
  • deze ingredienten in de keukenmachine
  • roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor
  • roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep (u kunt de resterende pesto in de koelkast enkele weken bewaren)

  • lekker met stokbrood

  • 1 liter(s) vlees-bouillon
  • 400 gram gepelde tomaat
  • 100 gram courgette
  • 100 gram witte bonen
  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram kaas (Parmezaan)
  • 1 deciliter olijfolie
  • 100 gram verse sperziebonen
  • 50 gram champignons
  • 50 gram rijst
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 25 gram basilicum (gedroogd)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 stuk(s) aardappelen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) teentje knoflook