Italiaanse knoflooksoep
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- hak de knoflook fijn en voeg bij 1 liter water
- voeg ook zout, tijm, salie, laurierblad, kruidnagelen en safraan toe en laat alles samen een half uur koken
- klop de eidooiers met een garde tot ze dik en romig zijn en doe er dan de olijfolie bij met kleine scheutjes
- tijdens het toevoegen van de olijfolie heel goed blijven kloppen
- voeg het eidooiermengsel al kloppend bij de soep
- garneer de soep met peterselie
Ingredienten voor 4 personen
- 10 eetlepel(s) olijfolie
- 6 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) eierdooiers
- 2.5 theelepel(s) salie
- 2 stuk(s) kruidnagel
- 1 stuk(s) laurierblad
- 1 eetlepel(s) verse peterselie
- stuk(s) saffraan
- stuk(s) tijm