Italiaanse knoflooksoep

hoofdgerecht voor 4 personen

  • hak de knoflook fijn en voeg bij 1 liter water
  • voeg ook zout, tijm, salie, laurierblad, kruidnagelen en safraan toe en laat alles samen een half uur koken
  • klop de eidooiers met een garde tot ze dik en romig zijn en doe er dan de olijfolie bij met kleine scheutjes
  • tijdens het toevoegen van de olijfolie heel goed blijven kloppen
  • voeg het eidooiermengsel al kloppend bij de soep
  • garneer de soep met peterselie

  • 10 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) eierdooiers
  • 2.5 theelepel(s) salie
  • 2 stuk(s) kruidnagel
  • 1 stuk(s) laurierblad
  • 1 eetlepel(s) verse peterselie
  • stuk(s) saffraan
  • stuk(s) tijm