Minestronesoep
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- schil de stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukjes, bewaar de blaadjes voor de garnering
- verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij, de wortelplakjes en de helft van de knoflook 4 minuten
- voeg de tomatenblokjes en 750 mililiter water toe
- verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep met de deksel op de pan aan de kook
- laat de soep op laag vuur minimaal 20 minuten zachtjes koken
- voeg de laatste 5 minuten de witte bonen toe en laat ze meekoken
- meng de rest van de olie met de rest van de knoflook, breng op smaak met peper en zout
- snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie
- rooster het brood 5 minuten in de oven
- schep de soep in 4 soepkommen en leg in elke soepkom 1 sneetje geroosterd brood
- garneer met de overgebleven blaadjes bleekselderij en bestrooi met (versgemalen) peper
- serveer de rest van de stokbrood erbij
Ingredienten voor 4 personen
- 1 stuk(s) bleekselderij
- 4 theelepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) wortels, in plakjes
- 2 stuk(s) knoflook
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 stuk(s) kippenbouillon
- 320 gram witte bonen
- 1 stuk(s) stokbrood