Minestronesoep

hoofdgerecht voor 4 personen

  • schil de stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukjes, bewaar de blaadjes voor de garnering
  • verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij, de wortelplakjes en de helft van de knoflook 4 minuten
  • voeg de tomatenblokjes en 750 mililiter water toe
  • verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep met de deksel op de pan aan de kook
  • laat de soep op laag vuur minimaal 20 minuten zachtjes koken
  • voeg de laatste 5 minuten de witte bonen toe en laat ze meekoken
  • meng de rest van de olie met de rest van de knoflook, breng op smaak met peper en zout
  • snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie
  • rooster het brood 5 minuten in de oven
  • schep de soep in 4 soepkommen en leg in elke soepkom 1 sneetje geroosterd brood
  • garneer met de overgebleven blaadjes bleekselderij en bestrooi met (versgemalen) peper

  • serveer de rest van de stokbrood erbij

  • 1 stuk(s) bleekselderij
  • 4 theelepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) wortels, in plakjes
  • 2 stuk(s) knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 stuk(s) kippenbouillon
  • 320 gram witte bonen
  • 1 stuk(s) stokbrood