Paddestoelensoep
hoofdgerecht voor 2 personen
Bereiding
- week de paddestoelen circa 20 minuten in 2 deciliter warm water
- neem de paddestoelen uit het weekvocht, kijk ze na op zand en snijd ze in dunne plakjes
- pel en snipper het sjalotje
- verhit de olie in een pan en fruit de sjalot even aan
- pers het teentje knoflook erboven uit, roer de paddestoelen erdoor en laat het geheel enkele minuten fruiten
- voeg 4 deciliter water, de bouillontablet en het weekvocht (zonder zand!) toe
- breng de bouillon aan de kook en voeg de spaghettini toe
- laat de paddestoelensoep zachtjes koken tot de spaghettini beetgaar is
- roer de vermouth en basilicum vlak voor het opdienen door de soep
- lekker met Parmezaanse kaas
- TIP: In plaats van spaghettini kunt u ook (figuur)vermicelli gebruiken
Ingredienten voor 2 personen
- 1 stuk(s) ui (sjalot)
- 25 gram eekhoorntjesbrood
- 25 gram spaghettini
- 2 eetlepel(s) Vermouth
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) bouillon
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) verse basilicum