Paddestoelensoep

hoofdgerecht voor 2 personen

  • week de paddestoelen circa 20 minuten in 2 deciliter warm water
  • neem de paddestoelen uit het weekvocht, kijk ze na op zand en snijd ze in dunne plakjes
  • pel en snipper het sjalotje
  • verhit de olie in een pan en fruit de sjalot even aan
  • pers het teentje knoflook erboven uit, roer de paddestoelen erdoor en laat het geheel enkele minuten fruiten
  • voeg 4 deciliter water, de bouillontablet en het weekvocht (zonder zand!) toe
  • breng de bouillon aan de kook en voeg de spaghettini toe
  • laat de paddestoelensoep zachtjes koken tot de spaghettini beetgaar is
  • roer de vermouth en basilicum vlak voor het opdienen door de soep
  • lekker met Parmezaanse kaas

  • TIP: In plaats van spaghettini kunt u ook (figuur)vermicelli gebruiken

  • 1 stuk(s) ui (sjalot)
  • 25 gram eekhoorntjesbrood
  • 25 gram spaghettini
  • 2 eetlepel(s) Vermouth
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) bouillon
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) verse basilicum