Tortellinisoep

hoofdgerecht voor 2 personen

  • snipper de ui, ham en paprika en snijd deze in stukjes
  • braad de ui glazig in wat boter
  • voeg er de ham en paprika bij en braad die circa 3 minuten mee
  • voeg dan in 1 keer water, bouillontablet, tomatenketchup en tijm toe en breng het aan de kook
  • voeg de tortellini toe en laat het geheel koken tot de tortellini gaar is (ca 12 minuten)
  • voeg op het laatst wat fijngesneden peterselie toe
  • serveer met stokbrood en kruidenboter

  • 8 deciliter water
  • 100 gram groene tortellini
  • 100 gram rauwe ham
  • 10 gram roomboter
  • 4 stuk(s) bouillon
  • 4 eetlepel(s) tomaten ketchup
  • 2 handje(s) verse peterselie
  • 1 handje(s) verse tijm
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 1 stuk(s) stokbrood
  • 1 stuk(s) kruidenboter