Vissoep met mosselen en garnalen
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- ontdooi de vis 1 uur van te voren
- snijd de wis in blokjes van 1x1 cm
- leg de vis tot gebruik in de koelkast
- verhit in een pan de boter en bak hierin zachtjes de ui ongeveer 3 minuten
- pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 minuten
- voeg 1.50 liter water toe en breng dit aan de kook
- voeg bouillonblokjes, wortel en bleekselderij toe en laat het nog 5 minuten zachtjes koken
- laat de soep daarna afkoelen
- kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
- giet de pasta af
- breng de soep aan de kook
- voeg pasta, vis, garnalen, mosselen en slagroom toe en laat dit 4 minuten zachtjes meewarmen
- breng de soep op smaak met zout en peper en roer de kervel erdoor
Ingredienten voor 4 personen
- 400 gram schelvisfilet (diepvries)
- 25 gram boter
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 teentje(s) visbouillon blokjes
- 1 stuk(s) ui (in blokjes)
- 1 stuk(s) winterwortel (in kleine blokjes)
- 2 stuk(s) stengels bleekselderij (in blokjes)
- 150 gram pasta (conchiglie - schelpjesmacaroni)
- 6 stuk(s) takjes kervel (fijngeknipt)
- 100 gram gepelde Hollandse garnalen
- 50 gram gekookte mosselen
- 0.13 liter(s) creme fraiche
- naar smaak zout
- naar smaak peper