Vissoep met mosselen en garnalen

hoofdgerecht voor 4 personen

  • ontdooi de vis 1 uur van te voren
  • snijd de wis in blokjes van 1x1 cm
  • leg de vis tot gebruik in de koelkast
  • verhit in een pan de boter en bak hierin zachtjes de ui ongeveer 3 minuten
  • pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 minuten
  • voeg 1.50 liter water toe en breng dit aan de kook
  • voeg bouillonblokjes, wortel en bleekselderij toe en laat het nog 5 minuten zachtjes koken
  • laat de soep daarna afkoelen
  • kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • giet de pasta af
  • breng de soep aan de kook
  • voeg pasta, vis, garnalen, mosselen en slagroom toe en laat dit 4 minuten zachtjes meewarmen
  • breng de soep op smaak met zout en peper en roer de kervel erdoor

  • 400 gram schelvisfilet (diepvries)
  • 25 gram boter
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 teentje(s) visbouillon blokjes
  • 1 stuk(s) ui (in blokjes)
  • 1 stuk(s) winterwortel (in kleine blokjes)
  • 2 stuk(s) stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 150 gram pasta (conchiglie - schelpjesmacaroni)
  • 6 stuk(s) takjes kervel (fijngeknipt)
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 50 gram gekookte mosselen
  • 0.13 liter(s) creme fraiche
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper