Vissoep met schelpjesmacaroni
hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
- snij de vis in stukken van ongeveer 2.5 centimeter
- besprenkel de stukjes vis met het citroensap en strooi er zout en peper over
- breng de visbouillon met de melk aan de kook
- strooi de pasta en de maiskorrels erin en kook de pasta gaar
- pel en snipper intussen de sjalotjes
- verhit de boter in een koekepan (met anti-aanbaklaag) en fruit de sjalot ongeveer 5 minuten
- voeg de stukken vis toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee
- schenk de wijn erbij en laat de vis in nog ongeveer 4 minuten gaarstoven
- roer het vismengsel door de soep
- voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de bieslook erover
- serveer direkt
Ingredienten voor 4 personen
- naar smaak zout
- naar smaak peper
- 7.5 deciliter visbouillon
- 2.5 deciliter melk
- 200 gram kabeljauwfilet
- 1 deciliter witte, droge wijn
- 100 gram mais
- 100 gram pasta (schelpjes)
- 30 gram roomboter
- 2 stuk(s) uien (sjalot)
- 1 eetlepel(s) verse bieslook
- 0.5 theelepel(s) citroensap