Vissoep met schelpjesmacaroni

hoofdgerecht voor 4 personen

  • snij de vis in stukken van ongeveer 2.5 centimeter
  • besprenkel de stukjes vis met het citroensap en strooi er zout en peper over
  • breng de visbouillon met de melk aan de kook
  • strooi de pasta en de maiskorrels erin en kook de pasta gaar
  • pel en snipper intussen de sjalotjes
  • verhit de boter in een koekepan (met anti-aanbaklaag) en fruit de sjalot ongeveer 5 minuten
  • voeg de stukken vis toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee
  • schenk de wijn erbij en laat de vis in nog ongeveer 4 minuten gaarstoven
  • roer het vismengsel door de soep
  • voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de bieslook erover
  • serveer direkt

  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • 7.5 deciliter visbouillon
  • 2.5 deciliter melk
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 deciliter witte, droge wijn
  • 100 gram mais
  • 100 gram pasta (schelpjes)
  • 30 gram roomboter
  • 2 stuk(s) uien (sjalot)
  • 1 eetlepel(s) verse bieslook
  • 0.5 theelepel(s) citroensap