Lasagne Bolognese
lasagne voor 6 personen
Bereiding
- kook de lasagnevellen volgens gebruikaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar
- laat ze naast elkaar op een vochtige doek uitlekken
- verhit voor de gehaktsaus de boter samen met de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 minuten
- voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit 5 minuten mee tot het gehakt rul is
- schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is
- voeg daarna zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 minuten- 1 uur zachtjes koken
- voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt
- verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
- bouw de lasagne als volgt op: schep een laag bechamelsaus in de ovenschaal en leg daarop een laagje lasagnevellen
- schep hierop wat gehaktsaus en leg daarop enkele plakken mozzarella
- herhaal deze lagen tot alle ingredienten zijn opgebruikt
- eindig met een laag lasagnevellen en schenk daar de rest van de bechamelsaus over
- strooi nu de parmezaanse kaas erover en bak de lasagne 20-30 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant gegratineerd is
Ingredienten voor 4 personen
- 1 stuk(s) ui (fijngesneden)
- 400 gram rundergehakt
- 100 gram pancetta (fijngesneden)
- 50 gram geraspte kaas (Parmezaan)
- 30 gram boter
- 20 stuk(s) lasagnevellen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) wortel (fijngesneden)
- 1 stuk(s) stengel bleekselderij (fijngesneden)
- 2 deciliter droge witte wijn
- 3 deciliter gezeefde tomaten
- 5 deciliter bechamelsaus
- 2 stuk(s) bollen Mozarella (in plakken)
- naar smaak zout
- naar smaak peper