Lasagne Bolognese

lasagne voor 6 personen

  • kook de lasagnevellen volgens gebruikaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar
  • laat ze naast elkaar op een vochtige doek uitlekken
  • verhit voor de gehaktsaus de boter samen met de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 minuten
  • voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit 5 minuten mee tot het gehakt rul is
  • schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is
  • voeg daarna zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 minuten- 1 uur zachtjes koken
  • voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt
  • verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
  • bouw de lasagne als volgt op: schep een laag bechamelsaus in de ovenschaal en leg daarop een laagje lasagnevellen
  • schep hierop wat gehaktsaus en leg daarop enkele plakken mozzarella
  • herhaal deze lagen tot alle ingredienten zijn opgebruikt
  • eindig met een laag lasagnevellen en schenk daar de rest van de bechamelsaus over
  • strooi nu de parmezaanse kaas erover en bak de lasagne 20-30 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant gegratineerd is

  • 1 stuk(s) ui (fijngesneden)
  • 400 gram rundergehakt
  • 100 gram pancetta (fijngesneden)
  • 50 gram geraspte kaas (Parmezaan)
  • 30 gram boter
  • 20 stuk(s) lasagnevellen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) wortel (fijngesneden)
  • 1 stuk(s) stengel bleekselderij (fijngesneden)
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 3 deciliter gezeefde tomaten
  • 5 deciliter bechamelsaus
  • 2 stuk(s) bollen Mozarella (in plakken)
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper